Annons
Annons


Kan jag ugnssteka flintasteken?

flintastek

Jag har en flintastek över från sommaren och det lär inte bli mer grillat ute. Kan jag laga till den i ugnen och hur gör jag i så fall då? Den är färdigkryddad. Kan jag ha flintasteken i frysen till nästa sommar?
Anne
Du bör inte spara en flintastek i frysen så länge som till nästa sommar. Man brukar beräkna 3–6 månader för griskött i frysen.

Annons

Flintastek, som är en 2 1/2 cm tjock skiva av hel skinka, går alldeles utmärkt att tillaga i en stor stekpanna och i ugn. Skär först några snitt i svålen så att inte köttet buktar sig under tillagningen. Bryn det först i olja i en stekpanna och stek färdigt i ugnen i 175°, tills innertemperaturen är 68°. Du kan eventuellt dela köttet när du bryner det, om det inte får plats i stekpannan.

Självklart går det även bra att grilla köttet under ugnens grillelement.

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…