Annons
Annons


Kan krusbären till marmeladen mixas?

krusbar

Jag tänkte göra krusbärsmarmelad, men i de recept jag har står det att man ska använda hela bär. Jag tycker inte att det passar i en marmelad. Kan jag mixa krusbären eller blir det alltför surt då?
I Johansson

Annons

Det fungerar bra att mixa krusbären, eller mala dem i en köttkvarn som man gjorde förr. Jag har hittat många recept där man gör så. I flera av dem sjuder man först bären i vatten under lock cirka 10 minuter innan de mixas. Därefter blandas sockret i och marmeladen kokas vidare tills den är klar. I andra recept kokar man bären, mixar dem och passerar dem innan sockret tillsätts.

Om du tycker att marmeladen har för mycket syra kan du smaksätta den med en aning honung. Andra goda smaksättningar till just krusbär är ingefära, lite citronskal, whisky, konjak eller rom.

Läs också:

Mjuk krusbärskaka

Varför flyter bären upp i syltburken?

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…