Annons
Annons


Kan man baka glutenfritt vörtbröd?

vortbrod

Jag vill gärna ha din hjälp med glutenfritt vörtbröd! Brödet ska helst smaka och vara av samma konsistens som vanligt vörtbröd.
Inga-Lill H

Äkta vört, som finns i de färdiga vörtprodukterna, innehåller gluten eftersom det är gjort på malt och kan därför inte användas om man har celiaki.

Annons

För att få en vörtsmak på brödet tycker jag att du kan anpassa ett vanligt glutenfritt matbrödsrecept. Använd exempelvis Carnegieporter, som är glutenfritt, till degspad. Smaksätt sedan degen med ett par matskedar mörk sirap, 1–2 matskedar finhackade kokta pomeransskal, 1–2 kryddmått malda kryddnejlikor och lite mald ingefära.

LÄS OCKSÅ

(0)
(1)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…