Annons
Annons


Gott som räcker till många – kanelbullar i långpanna

Fixa bullbaket i långpanna. En hel sats räcker till 40 bullar. Vill du inte göra så många funkar det fint att halvera bara receptet.

Klassiker på nytt vis.

Klassiker på nytt vis.

Brytbullar med kanel

ca 40 st
Tid: ca 1 1/2 tim

50 g jäst för söta bullar
3 dl mjölk
2 dl vatten
125 g mjukt smör
1 dl socker
1/2 tsk salt
12–13 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g smör
1 1/2-2 dl socker
2-3 msk kanel

Annons

Garnering:ägg till pensling
pärlsocker

1. Smula ner jästen i en degskål, häll över rumstempererad mjölk och vatten lite efter hand så att jästen löser sig.  Tillsätt smöret i klickar, socker, salt och vetemjölet lite efter hand, arbeta samman till en lätt och smidig deg.

2. Jäs övertäckt till nästan dubbel storlek, 30–40 min.

3. Blanda samman fyllningen. Ta upp degen och dela den. Kavla ut degbitarna till två rektanglar, ca 52×20 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop.

4. Dela rullarna i bitar och sätt dem lite glest i en bakpappersklädda mindre långpannor, ca 20×32 cm. Jäs övertäckta tills degen reser sig igen efter lätt tryck, ca 30 min.

5. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225 grader ca 15 min. Obs! Tiden kan variera mellan olika formar och långpannor.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova wienerbullar. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(16)
(2)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…