Annons
Annons


Kasslergratäng med purjo

Stoppa kasslern i krämig gratäng! Örtkryddor och chilisås sätter suverän smak på såsen.

Kassler i toppform!

 

Kasslergratäng med purjotäcke

4 port
Tid: 45 min

500 g kassler
1 purjolök
1 msk smör
800 g potatisgratäng (fryst eller färsk mix i påse)
1 dl chilisås
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1 tsk basilika
2 dl riven ost

Annons

1. Skiva kasslern i tunna skivor. Lägg dem i mitten i en ugnssäker form.
2. Tvätta och strimla purjolöken. Stek den mjuk i smör. Blanda hälften med potatisgratängen. Lägg gratängen runt kasslerskivorna.
3. Blanda resten av purjolöken, chilisås och örtkryddor. Bred det över kasslerskivorna. Strö ost över och grädda i 225° i 25 min. Servera med en sallad.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Köp snygga ugnsformar till förmånligt pris från oss!

 

LÄS OCKSÅ

(349)
(6)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…