Annons
Annons


Key lime pie – superfräsch klassiker

Amerikansk pajklassiker med ljuvlig smak av lime. Passa på att baka den nu när det är säsong för citrus!

Den världsberömda limepajen har sitt ursprung i Key West i Florida.

Den världsberömda limepajen har sitt ursprung i Key West i Florida.

Key lime paj

ca 8 bitar
Tid: ca 30 min + 3 tim i frys

200 g digestive- eller fullkornskex, ca 14 st
2 msk farinsocker eller vanligt
100 g smält smör

Fyllning:
6 äggulor
400 g kondenserad mjölk
1 dl pressad limesaft, ca 3 frukter
1 msk fint rivet limeskal (utan det vita)

Annons

Garnering:
ca 2 dl vispad grädde
2 limefrukter

1. Mixa kexen med socker och smält smör till en smulig massa. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter, upp en bit mot kanterna. Grädda pajskalet i 200° ca 8 min. Låt svalna.

2. Vispa äggulorna i en torr ren skål tills de börjar tjockna, tillsätt den kondenserade mjölken och vispa tills det har tjocknat. Blanda ner limesaft och -skal. Häll massan i pajskalet. Grädda i 175°, 12–15 min. Låt svalna och frys i ca 3 tim.

3. Ta fram pajen 15–20 min före servering. Garnera med vispad grädde och tunna skivor lime samt rivet limeskal.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Baka fler fräscha pajer. Smarrig citronpaj hittar du HÄR

LÄS OCKSÅ

(32)
(5)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…