Annons
Annons


Kalasgod kladdkaka med hallon och krämig frosting

Baka en krämig kladdkaka med finrivet citronskal i smeten. Det ger fin syrlig smak som matchar hallonen perfekt. Med ett generöst lager frosting på toppen behövs ingen grädde till servering.

Ny favorit till fikat.

Ny favorit till fikat.

Vit kladdkaka med frosting

10–12 bitar
Tid: 55 min

100 g margarin eller smör
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl turkisk yoghurt
finrivet skal från 1/2 citron
ca 200 g färska eller frysta hallon

Annons

Frosting:
2 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Garnering:
200 g färska hallon

Gilla Allas.se på Facebook

1. Smält matfett i en kastrull. Tillsätt chokladen i bitar när hälften av fettet har smält. Låt svalna något.

2. Vispa ägg och socker lätt i en bunke. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i äggsmeten. Tillsätt chokladblandningen, yoghurten och citronskalet i äggsmeten, rör så att allt blandas.

3.Smörj en rund form med löstagbar kant, 21 cm i diam. Häll i smeten. Lägg ett lager hallon över ytan och tryck ner bären lite med handen.

4. Grädda mitt i ugnen i 200°, 25 min. Kakan ska vara kladdig i mitten. Låt svalna i formen i rumstemperatur, ställ sedan kallt över natten. Vänd kakan med hjälp av en tallrik, så att hallonen hamnar högst upp.

5. Vispa grädden. Vispa (gärna med elvisp) philadelphiaost, florsocker och vaniljsocker för sig. Rör ner grädden. Bred frostingen över den kalla kakan och garnera med hallon.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Prova också: Kladdkaka med schweizernöt

LÄS OCKSÅ

(82)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…