Annons
Annons


Härlig kladdkaka med lakrits

Med härliga bitar av mjölkchoklad och fin smak av lakrits är det här rena succékakan. Lite kladdig i mitten, serverad med hallon och vispad grädde. Lika underbar som dessert och till fika.

Toppa gärna med hallon – perfekt till både lakrits och choklad.

Toppa gärna med hallon – perfekt till både lakrits och choklad.

Kladdkaka med mjölkchoklad med lakrits

12 bitar
Tid: 40 min

200 g margarin eller smör
200 g mjölkchoklad
3 msk kakao
2 dl råsocker eller strösocker
3 ägg
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk lakritspulver (finns i lite större livsmedelsbutiker)
2 1/2 dl vetemjöl

Annons

Hallonsås:
250 g frysta hallon
4 msk florsocker

Till servering:
crème fraiche eller vispad grädde

1. Smält matfett i en kastrull. Tillsätt hälften (100 g) av mjölkchokladen delad i bitar när matfettet har smält till hälften och låt det smälta ihop.

2. Tillsätt kakao och råsocker och blanda. Rör ner äggen, ett i taget.

3. Tillsätt vaniljsocker, salt, lakritspulver och vetemjöl och rör så att allt blir blandat.

4. Klipp ut ett bakplåtspapper som är något större än botten på en rund kakform som mäter 21 cm i diam, med eller utan löstagbar kant. Smörj insidan av kanten på formen. Lägg papperet i botten på formen.

5. Hacka den resterande chokladen grovt. Häll hälften av smeten i formen och strö på chokladen. Häll på resten av smeten. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader, 18 min. Låt kakan svalna.

6. Tina hallonen. Sila hallonen och släng kärnorna. Värm hallonsåsen med florsocker i en kastrull.

7. Servera kladdkakan med crème fraiche eller vispad grädde och hallonsås.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Vill du baka fler kladdkakor – klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(23)
(4)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…