Annons
Annons


Kladdkaka med ostbågar!

Toppa kladdkakan med chokladdoppade ostbågar! Eller säger du ostkrokar?

Kladdkaka med ostbågar från OLW.

Kladdkaka med ostbågar. Bild: OLW

Du behöver:

120 g smör
60 g mörk choklad
60 g ljus choklad
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl mjöl
2 msk kakao
1 krm salt

Topping

400 g mjölkchoklad
ca 1/2 påse ostbågar

Gör så här:

Smält smöret i en stor kastrull, ta av från plattan och smält ner chokladen. Rör i socker, vaniljsocker och äggen. Sikta i mjöl, salt och kakao och rör till en jämn smet. Grädda i en bakplåtspapperklädd form, 24 cm i diameter, i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt kallna.

Annons

Smält mjölkchokladen och blanda i ostbågarna, och häll toppingen över den kalla kakan. Ställ i kylen en stund så att chokladen stelnar.

Av Rose-Marie Söderlund/Elle mat & vin
Recept: Maria Culha på Orkla Confectionery & Snacks.

LÄS OCKSÅ

(122)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…