Annons
Annons


Kladdkaka med päron och nöttäcke

Kladdkaka modell extra large! Baka den i långpanna och skär i rutor så räcker den till många. Salta cashewnötter i toscan ger det lilla extra. Servera gärna med lite vispad crème fraiche.

Mjukt och gott med segknaprig topp.

Mjukt och gott med segknaprig topp.

Päronkaka med cashewnöttäcke

20 bitar
Tid: 1 tim

300 g margarin eller smör
6 dl strösocker
4 ägg
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 dl kakao
4 dl vetemjöl
1 burk päron, 250 g

Cashewnöttosca:
75 g margarin eller smör
200 g saltade cashewnötter
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde

Annons

Till servering:
vispad grädde eller crème fraiche.

1. Smält matfett i en gryta. Tillsätt först sockret och sedan äggen, ett i taget. Rör ner vaniljsocker, salt och kakao. Tillsätt vetemjölet och rör så att allt blir blandat.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna som mäter 25×35 cm. Bred ut smeten i formen. Tärna päronen. Lägg bitarna på smeten och tryck ner dem lite. Grädda mitt i ugnen i 200 grader, 20 min.

3. Smält under tiden matfett till toscan i en gryta. Hacka cashewnötterna grovt och tillsätt dem, sirap, socker och vispgrädde i grytan. Koka under omrörning i 5 min. Bred smeten över kakan och grädda i ytterl ca 10 min. Toscasmeten ska få lite färg.

4. Låt kladdkakan svalna över natten. Ställ kakan kallt och dela den sedan i bitar. Det är enklast med en degskrapa. Servera som den är eller med vispad grädde eller crème fraiche.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Prova kladdkaka med kolasås. Receptet hittar du HÄR

LÄS OCKSÅ

(104)
(4)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…