Annons
Annons


Kladdkaka med vit choklad

Älskade kladdkaka! Krämigt härlig och efterlängtad både som dessert och till fika. Smakkombon av söt vit choklad, syrlig lemon curd och bär är himmelsk.

Förbered och baka gärna dagen före servering.

Förbered och baka gärna dagen före servering.

Vit kladdkaka med lemon curd

12 bitar
Tid: 50 min

100 g margarin eller smör
150 g vit choklad
2 dl strösocker
2 ägg
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl blåbär, gärna frysta
ca 1 dl lemon curd

Annons

Till servering:
vispad grädde eller crème fraiche

1. Smält matfett i en kastrull. Tillsätt 100 g vit choklad delad i bitar när matfettet har smält till hälften.

2. Rör ner först sockret och sedan äggen, ett i taget. Tillsätt vaniljsocker och vetemjöl och blanda till en slät smet.

3. Klipp ut ett bakplåtspapper som är något större än botten på en rund kakform som mäter 21 cm i diam, med eller utan löstagbar kant. Smörj insidan av kanten på formen. Lägg bakplåtspapperet i botten av formen. Häll i smeten.

4. Strö på blåbär och klickar av lemon curd. Hacka den resterande chokladen och strö över kakan. Grädda mitt i ugnen i 175 grader, 30 min.

5. Låt kakan svalna helt, gärna över natten. Servera med vispad grädde eller crème fraiche.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

LÄS OCKSÅ

(119)
(3)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…