Annons
Annons


Ulrikas hälsokök – kladdkakemuffins

Konstrådgivare Ulrika Davidssons bjuder in med bakglädje och härliga muffins utan socker. Toppa med avokadokräm blandad med kakao och vanilj.

Hälsomums till fikat!

Kladdkakemuffins med 
avokadokräm

299 kcal per muffins
6 muffins
40 min

2 ägg
1 dl sukrin (kalorifritt alt till socker)
1/2 dl agavesirap
1 krm vaniljpulver
1 krm salt
4 msk kakao
1 1/2 dl rismjöl
100 g smält smör

Annons

Avokadokräm:
1 1/2 avokado
1 msk agavesirap
3 msk kakaopulver
1 krm vaniljpulver

Till servering:
ev färska bär

1. Vispa ihop ägg, sukrin och agavesirap. Blanda ner de and-ra ingredienserna och vispa till en jämn smet. Fördela i muffinsformar och grädda i 175°, ca 15 min.
2. Låt svalna något. Gör under tiden avokadokrämen. Skala och gröp ur avokadon och lägg i en matberedare. Blanda ner agavesirap, kakao och vaniljpulver. Mixa till en jämn smet.
3. Lägg smeten i en sprits och fördela på muffinsen.
4. Servera som de är eller med färska bär!

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas muffins med bär och choklad

Sugen på att äta gott, nyttigt och laga enkla maträtter? Gå en av Ulrikas kickstarts kurser online! Klicka här!

LÄS OCKSÅ

(0)
(3)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…