Annons
Annons


Oemotståndliga kladdkakemuffins med bär

Kladdkaka i portionsform! Superlätt att baka och suveränt gott. Värm en i taget i mikron i ca 15 sek på full effekt vid servering så blir de extra mumsiga. Servera med bär och vispad grädde.

Kladdkaka i muffinsform.

Kladdkaka i muffinsform.

Kladdkakemuffins med bär och grädde

ca 18 st
Tid: ca 20 min

175 g mörk choklad
175 g smör
4 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Garnering:
bär
ca 3 dl vispgrädde

1. Smält hackad mörk choklad försiktigt tillsammans med smöret i en kastrull.  Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det något avsvalnade chokladsmöret. Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner blandningen under omrörning tills allt är blandat.

Annons

2. Häll smeten i stadiga muffinsformar. Grädda mitt i ugnen, gärna i muffinsplåt, i 225° 5–6 min. Ta ut kakorna, låt dem svalna. Förvaras i kylen.

3. Servers med bär och vispad grädde.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Baka mer. Kladdkaka med vit choklad.

LÄS OCKSÅ

(71)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…