Annons
Annons


Oemotståndliga kladdkakemuffins med bär

Kladdkaka i portionsform! Superlätt att baka och suveränt gott. Värm en i taget i mikron i ca 15 sek på full effekt vid servering så blir de extra mumsiga. Servera med bär och vispad grädde.

Kladdkaka i muffinsform.

Kladdkaka i muffinsform.

Kladdkakemuffins med bär och grädde

ca 18 st
Tid: ca 20 min

175 g mörk choklad
175 g smör
4 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Garnering:
bär
ca 3 dl vispgrädde

1. Smält hackad mörk choklad försiktigt tillsammans med smöret i en kastrull.  Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner det något avsvalnade chokladsmöret. Blanda vetemjöl och bakpulver. Sikta ner blandningen under omrörning tills allt är blandat.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

2. Häll smeten i stadiga muffinsformar. Grädda mitt i ugnen, gärna i muffinsplåt, i 225° 5–6 min. Ta ut kakorna, låt dem svalna. Förvaras i kylen.

3. Servers med bär och vispad grädde.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Baka mer. Kladdkaka med vit choklad.

LÄS OCKSÅ

(90)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…