Annons

Annons

Annons

Klarar du julstressen?

Julstressad? Lugn, det finns hjälp...

Julstressad? Lugn, det finns hjälp…

Det har gjorts en undersökning om vad vi svenskar känner inför julen. Där kom det fram att nästan hälften av alla känner sig stressade. Så mycket som en tredjedel ser inte alls fram emot att fira jul.

Var fjärde person tycker att hela julruschen påverkar humöret till det sämre. Men värst av allt tycks det vara att handla julklappar. Det anser i alla fall fyra av tio.

Femton procent är stressade av att de lägger ut betydligt mer pengar än de egentligen borde. Många av de tillfrågade ansåg i stället att julen mer borde handla om att vara med familjen, ha det lugnt och skönt och äta gott.

Hur är det med dig just nu? Känner du dig stressad? I vårt test Här kan du kolla och se.

Tips på hur du får en stressfri jul:

  • Sänk kraven. För är ditt ideal en jul à la Fanny och Alexander måste du nog börja med julförberedelserna redan efter midsommar. Och helst ska du ha hjälp också.
  • Tänk igenom tillsammans med de övriga i familjen vilket julbord ni vill ha. Vilka rätter är de viktigaste för er? Strunta i de andra.
  • Ett ännu enklare sätt är att köpa färdiglagat. Sill, risgrynsgröt, revbensspjäll, skinka, röd-, brun- och grönkål, allt finns. Likaså småkakor och pepparkakor.
  • Varför stå och kämpa med att baka pepparkakshus? Köp pepparkaksdegen eller ännu hellre – färdiggräddade delar. Det roligaste med att montera och dekorera har ni ändå kvar.
  • Delegera mera. Låt barnen vara med och hjälpa till. Då känner de sig mer delaktiga.
  • Är du sent ute med julkorten? Skicka julkort på datorn i stället
  • Julrim på paketen är kul. Men det tar tid att rimma. Gå ut på nätet, där finns färdiga rim.

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons
Senaste från allas