Annons
Annons


Klart för start för nya dessertälskare!

Alla deltagarna i Dessertmästarna

Tretton ska bli en – när årets Dessertmästare ska koras i höst. På bilden är alla deltagarna och i texten nedan deras uppgifter.

Desserten. Måltidens höjdpunkt. Den lite syndiga njutningen som perfekt avrundar en god måltid. I höst blir det åter en ny stenhård kamp bland choklad, socker, grädde och annat som gör livet lite godare i Kanal 5:s Dessertmästarna.

Annons

13 av Sveriges främsta konditorer och kockar tävlar om att bli årets dessertmästare. I juryn sitter Stefano Catenacci, Magnus Johansson, Sebastien Boudet och Roy Fares.

Den första ifrån Malmö
Svenskarnas undertryckta längtan efter smakfulla desserter avslöjades i höstas när Dessertmästarna hade premiär i Kanal 5. Programmet blev mycket populärt och den 2 december korades Marie Skogström från Malmö till Sveriges första Dessertmästare.

– Det var roligt att se det stora intresse för desserter som väcktes i Sverige i höstas och att det sattes fokus på dessa duktiga kockar och konditorer och deras yrkesskicklighet. Jag kan lova att den nya säsongen blir ännu mer spännande med fantastiska smaker och stor kreativitet bland de tävlande, säger Stefano Catenacci.

Knivskarp kamp
I kväll är tävlingen tillbaka när tretton av Sveriges främsta inom desserter och sötsaker tävlar mot varandra i en knivskarp kamp om att bli korad till Sveriges dessertmästare 2014. Vem kan göra den mest njutningsfulla chokladpralinen, den mest oemotståndliga gourmetdesserten eller den mest nytänkande versionen av en riktig klassiker?

De tävlande är välmeriterade fullblodsproffs som alla vet hur en dessert ska göras, men vem visar på mest kreativitet, smakkänsla och yrkesskicklighet? Varje vecka åker en tävlande ut och till sist återstår två tävlande som möts i final.

De tävlande är:

  • Disa Molin, Margaretas Bröd & Bakverk, Lerum (Ursprungligen från Uppsala)
  • Josephine Eriksson, Wienercaféet, Stockholm
  • Fredrik Gustafsson, Vatten Gourmet o Café, Tjörn (Ursprungligen från Nyköping)
  • Ellinor Andersson, konditori Norgatt, Visby
  • Jakob Dillner, Villa Sjötorp, Ljungskile (Ursprungligen från Jämtland)
  • Johannes Börjesson, Skånska skafferiet/Hovdala Slott, Hässleholm
  • Diana Jurvanen, Årstiderna Malmö, Södra Sandby
  • Tea Malmegård, DoMa Stockholm
  • David Fernandes, Patisserie David, Malmö (Ursprungligen från Portugal/Luxemburg)
  • Linnea Höglund, Noshington Café, Dublin (Ursprungligen från Södertälje)
  • Joel Lindqvist, no2, Köpenhamn
  • Linn Danielsson, Sommarcaféet Ryggåsstugan, Dala-Järna
  • Malin Lönneberg, KRÄM, Österåker

Jury som avgör vem som vinner och vilka som varje vecka får lämna programmet är:

  • Hovtraktören, krögaren och mångfalt prisade Stefano Catenacci.
  • Konditorn Roy Fares som blivit utnämnd till Årets konditor och vunnit guld i kokboks-VM.
  • Konditorn Magnus Johansson som ansvarat för Nobeldesserterna i över tio år, startat Stockholms chokladfestival samt vunnit OS-guld med kocklandslaget.
  • Fransmannen Sebastien Boudet som arbetat över hela världen, en bagarson som brinner för både konditori och surdegsbakning.

Dessertmästarna: Premiär tisdag 30 september, kl 20.00 i Kanal 5.

Läs också: Här är alla deltagare i Dessertmästarna 2016!

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…