Annons
Annons


Äppelpaj under knäckigt täcke

Lägg tunna äppelskivor grovt hackade hasselnötter under ett täcke av knäcksmet och grädda. Vilken supersmarrig höjdare!

Äpplen och hasselnötter med knäcktäcke.

Äpplen och hasselnötter med knäcktäcke.

Knäckig äppelpaj

Tid: 1 1/2 tim
8 port

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
5 äpplen
100 g hasselnötter
100 g smör
1 1/2 dl socker
3 msk vispgrädde
2 msk ljus sirap
2 msk vetemjöl

Annons

1. Mixa samman ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Kavla ut degen och klä en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm. Ställ formen kallt 20 min.

2. Nagga bottnen och förgrädda den 200°, 10 min.

3. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor. Hacka nötterna grovt.

4. Bred ut äpplena i pajformen. Lägg resten av ingredienserna i fyllningen i en kastrull och sjud under omrörning ca 1 min. Bred ut smeten ovanpå äpplena.

5. Grädda pajen mitt i ugnen i 200°, ca 30 min tills äpplena är mjuka och knäcksmeten fått fin färg.

6. Servera vaniljvisp eller vaniljglass till pajen.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

LÄS OCKSÅ

(20)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…