Annons
Annons


Knapriga kolasnitt

Vansinnigt goda och suveränt lättgjorda. Toppingen med jordnötter och vit choklad är en perfekt smakkombo till kolasnitten. Som en bakelse i småkaksformat!

Massor av gott i raketfart.

Massor av gott i raketfart.

Kolasnitt med jordnötter och vit choklad

48 st
Tid: 25 min + 20 min i ugnen

200 g margarin eller smör
2 dl strösocker
4 msk ljus sirap
1 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 1/2 dl grovt hackade jordnötter
50 g grovt hackad vit choklad

Annons

Topping:
200 g vit choklad
1 1/2 dl grovt hackade jordnötter

1. Blanda margarin eller smör, socker, sirap, vaniljsocker, vetemjöl, bikarbonat och jordnötter till en deg i en bunke. Häll sedan i chokladen.

2. Dela degen i 4 delar, rulla ut varje till en längd som är lika lång som bakplåten. Degen kan vara lite smulig.

3. Lägg längderna på 2 bakpappersklädda plåtar, platta ut dem något med handen.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175° i 15–20 min till fin färg.

5. Låt längderna svalna något. Smält chokladen över vattenbad och bred den ovanpå. Strö på hackade jordnötter. Skär längderna i sneda kakor medan de fortfarande är lite varma. Om längderna kallnar för mycket riskerar kakorna att gå sönder när du skär dem.

AV KRISTINA ERIKSSON
FOTO: ANNIKA BROMAN

Baka småkakor de luxe! Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(0)
(30)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…