Annons
Annons


Saftig kokoskaka med citron

Härlig mjuk kaka med underbar smak och friska toner. Toppa med glasyr och torrostade kokosflingor.

Smarrigt!

Smarrigt!

Kokos- och citronkaka

Smet:
100 g smör
3 ägg
2 1/2 dl socker
3 dl kvarg, gärna med vaniljsmak
1 citron, rivet skal och saft
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1–2 tsk vaniljsocker
2 dl kokosflingor + till formen

Annons

Glasyr:
4 dl florsocker
2 msk vatten
3–5 droppar citron

1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt smöret, kvarg, citronsaft- och skal.

2. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos. Vänd ner i äggsmeten.

3. Smörj en rund form, 24 cm i diameter, och bröa den med kokosflingor. Häll i smeten. Grädda på nedersta falsen i 175° ca 50 min.

4. Låt kakan svalna något och lägg sedan upp den på ett fat. Rör samman florsockerglasyren (tillsätt ev lite mer vatten om den blir för hård). Bred den över kakan.

5. Pynta gärna med kokosflingor som rostats i en torr varm stekpanna. Passa noga, det bränns snabbt!

Baka mer mjuka kakor, mazarinkaka med äpple. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(17)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…