Annons
Annons


Lättbakad kokoskaka med sommarbär

Ljuvlig mjuk kaka som får sommarsmak av kokos i smeten och bär på toppen. Superenkel att baka – och ljuvlig till fikat.

Toppar med hallon och blåbär.

Kokoskaka med sommarbär

Tid: 55 min

150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
1 krm salt
3 dl kokosflingor
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl hallon
1 dl blåbär
florsocker till garnering

1. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.

Annons

2. Blanda smör, salt och kokosflingor. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda kokos, mjöl och äggblandning.

3. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en pajform med löstagbar ring. Häll smeten i pajformen. Strö över bären och sätt in kakan längst ner i ugnen och grädda i 175°ca 35 min.

4. Pudra över florsocker och servera med ytterligare bär och vispad grädde.

Av Eva Boström
Foto: Stewen Quigley

LÄS OCKSÅ

(69)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…