Annons
Annons


Sprödbakade kokoskakor

Bulla upp med småkakor! Lätta bottnar toppade med kokosmaräng ger en spännande karaktär. En sats ger 30 stycken.

Mums till sommarfikat!

Mums till sommarfikat!

Spröda kokoskakor

ca 30 st
Tid: ca 1 timme

2 1/2–3 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
3/4 dl socker
1/2 tsk bakpulver
ca 160 g smör
1 äggula

Fyllning:
2 äggvitor
1 dl florsocker
1 dl kokosflingor

1. Arbeta snabbt samman degen i en matberedare el för hand men inte längre än att degen precis går ihop. Provbaka en kaka enligt steg 3 men utan kokostopping – flyter den ut, tillsätt lite extra mjöl. Forma två rullar som läggs inlindade i kylskåp ca 30 min.

Annons

2. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt florsockret lite i taget under fortsatt vispning till ett tjockt skum, vänd försiktigt ner kokosflingorna.

3. Skär rullen i skivor som läggs på bakpappersklädd plåt. Fördela en klick kokossmet på varje. Grädda i 175° i ca 15 min.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Baka mer snabba småkakor. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…