Annons
Annons


Makalös mousse – klart på en kvart

Vispa ihop ingrediensera på ett kick och servera direkt. Den härliga smakmixen av kokosgrädde och kakao passar perfekt ihop. Strösseldekorera glasen för extra finish.

Krämigt gott toppat med färska hallon.

Krämigt gott toppat med färska hallon.

Kokosmousse med kakao

4–5 port
Tid: 1 natt i kyl + 15 min

1 burk kyld kokosgrädde (400 ml)
1 äggvita
valfritt strössel, här vitt chokladströssel
3 msk florsocker
5 msk kakao
några färska hallon

1. Ställ burken i kyl över natten.
2. Häll lätt vispad äggvita på ett fat samt strössel på ett annat. Doppa kanten på glasen i äggvitan först och sedan i strösslet. Låt dem torka ordentligt så garneringen sitter stadigt.
3. Häll kokosgrädden i en skål och vispa den kraftigt med florsocker tills den tjocknar. Obs! Räkna med något längre visptid än vanlig grädde. Sikta sedan ner kakao lite i taget under fortsatt vispning. Spritsa moussen direkt i glasen och garnera med hallon.

Annons

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Prova också: Varva två sorters mousse – servera i glas

LÄS OCKSÅ

(71)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…