Annons
Annons


Smarrig paj med lime och kokos

Gör desserten till en liten Västindienresa! Krämig fyllning med limesmak och pajskal med kokos är en perfekt kombination.

Med smak av Västindien.

Med smak av Västindien.

Kokospaj med lime

6 port
Tid: 1 tim 30 min

Pajskal:
150 g smör
1 dl brun farin
1 dl kokosflingor
3 dl vetemjöl
3 msk vatten

Fyllning:
400 g färskost
3 dl rörsocker
4 ägg
1 msk vanillinsocker med äkta vanilj
1 lime, rivet skal och saft
3 dl gräddfil
ev ca 2 msk ljus rom

Annons

Till servering:
ananas
papaya

1. Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut den i en pajform med löstagbar botten, 24 cm. Ställ formen kallt 20 min.
2. Grädda skalet mitt i ugnen i 200 grader ca 15 min. Låt svalna.
3. Blanda osten med socker och ägg. Tillsätt vaniljsocker och lime. Häll smeten i pajskalet och grädda mitt i ugnen, 200 grader, 40 min.
4. Ta ut pajen och bred gräddfilen, ev blandad med 2 msk ljus rom, över och ställ in pajen ytterligare 5 min. Låt pajen svalna innan den serveras.
5. Servera pajen med fruktsallad av ananas och papaya.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Baka chokladfyllda kokosflarn. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(4)
(6)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…