Annons
Annons

Annons

Kokospanerad lax med saffranssås

Underbar smak får laxen med en krispig kokospanering. Servera med krämig saffranssås.

Lax med ljuvlig kokossmak

Lax med ljuvlig kokossmak.

 

Kokoslax med saffranssås

4 port
Tid: 20 min

4 portionsbitar laxfilé
1 ägg
2 dl kokosflingor
3 krm chilipeppar
2 msk smör
1/2 tsk salt

Sås:
2 dl crème fraiche gourmet, saffran & tomat
2 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 msk vetemjöl

1. Vispa upp ägget. Blanda kokosflingor och chili. Pensla fisken med ägget och doppa sedan i kokosflingorna.
2. Stek fisken i smör ca 4–5 min per sida. Salta.
3. Häll crème fraiche, vatten, fond och mjöl i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud 5 min och smaka av med salt och peppar.
4. Servera med kokt potatis, tomat, spenat, dill och gröna ärter.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Köp en snygg julduk till förmånligt pris från oss!

 

julduk

LÄS OCKSÅ

(23)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…