Annons
Annons


Kokospanerad lax med saffranssås

Underbar smak får laxen med en krispig kokospanering. Servera med krämig saffranssås.

Lax med ljuvlig kokossmak

Lax med ljuvlig kokossmak.

 

Kokoslax med saffranssås

4 port
Tid: 20 min

4 portionsbitar laxfilé
1 ägg
2 dl kokosflingor
3 krm chilipeppar
2 msk smör
1/2 tsk salt

Sås:
2 dl crème fraiche gourmet, saffran & tomat
2 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 msk vetemjöl

Annons

1. Vispa upp ägget. Blanda kokosflingor och chili. Pensla fisken med ägget och doppa sedan i kokosflingorna.
2. Stek fisken i smör ca 4–5 min per sida. Salta.
3. Häll crème fraiche, vatten, fond och mjöl i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud 5 min och smaka av med salt och peppar.
4. Servera med kokt potatis, tomat, spenat, dill och gröna ärter.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Köp en snygg julduk till förmånligt pris från oss!

 

julduk

LÄS OCKSÅ

(24)
(0)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…