Annons
Annons


Snabbfixad helgdessert – kokospannacotta med bär

På tio minuter fixar du den krämiga, glutenfria pannacottan. Sedan är det bara att låta den mogna i kylen. Servera med färska jordgubbar på topp. Suverän genväg när desserten ska fixas i ett huj!

Enkelt och supergott! Glutenfri kokospannacotta

Enkelt och supergott! Glutenfri kokospannacotta

Kokospannacotta med jordgubbar

4 port
Tid 10 min+tid i kylen

3 gelatinblad
2 dl kokosmjölk
2 dl vispgrädde
2–3 msk socker
1–1 1/2 dl kokosflingor

Tillbehör:
saft från lime eller citron
jordgubbar
mynta eller citronmeliss
1.  Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min. Sjud upp kokosmjölk, grädde och socker, dra kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i kokosgräd­den, rör om tills allt har smält. Smaksätt med lime­ eller citronsaft.
2. Häll upp i glas och låt kallna i kyl minst 2 tim.
3. Rosta kokosflingorna i torr panna och låt svalna. Garnera pannacottan med rostade kokosflingor, ski­vade jordgubbar och myn­ta. Låt den stå kallt fram till servering

Annons

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Sugen på mer pannacotta. Prova vår mumsiga melondessert. Glutenfri. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(28)
(0)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…