Annons
Annons


Snabbfixad helgdessert – kokospannacotta med bär

På tio minuter fixar du den krämiga, glutenfria pannacottan. Sedan är det bara att låta den mogna i kylen. Servera med färska jordgubbar på topp. Suverän genväg när desserten ska fixas i ett huj!

Enkelt och supergott! Glutenfri kokospannacotta

Enkelt och supergott! Glutenfri kokospannacotta

Kokospannacotta med jordgubbar

4 port
Tid 10 min+tid i kylen

3 gelatinblad
2 dl kokosmjölk
2 dl vispgrädde
2–3 msk socker
1–1 1/2 dl kokosflingor

Tillbehör:
saft från lime eller citron
jordgubbar
mynta eller citronmeliss
1.  Lägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 min. Sjud upp kokosmjölk, grädde och socker, dra kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i kokosgräd­den, rör om tills allt har smält. Smaksätt med lime­ eller citronsaft.
2. Häll upp i glas och låt kallna i kyl minst 2 tim.
3. Rosta kokosflingorna i torr panna och låt svalna. Garnera pannacottan med rostade kokosflingor, ski­vade jordgubbar och myn­ta. Låt den stå kallt fram till servering

Annons

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Sugen på mer pannacotta. Prova vår mumsiga melondessert. Glutenfri. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ

(28)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…