Annons
Annons


Gott som godis – lättbakade kolakakor

En liten gömma av kola i mitten gör de här småkakorna till något alldeles extra. Rulla längder, dela och lägg en klick kolakräm i mitten. Grädda och spritsa över vit choklad. Jisses så gott!

Under ytan döljer sig härlig kola.

Kolakakor

17 –18 st
Tid: 40 min

100 g mjukt smör
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
ca 3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:
ca 1/4 burk karamelliserad mjölk à ca 400 g (dulce de leche)

Annons

Garnering:
30–40 g vit choklad

1. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Rör ner ägget. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver. Sikta ner och blanda ihop till en deg.
2. Forma en längd och dela i 15 bitar. Rulla varje bit och platta ut dem, lägg en liten klick karamelliserad mjölk i varje, nyp samman och rulla försiktigt ihop till bollar. Lägg dem glest på bakpappersklädd plåt.
3. Tryck till dem mycket lätt och grädda i 200° , 8–9 min. Låt svalna på plåten. Smält hackad vit choklad och häll i en sprits, ringla tunt över kakorna. Låt stelna.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också: Snabba chokladcookies

LÄS OCKSÅ

(9)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…