Annons
Annons

Annons

Köttfärspaj med tacosmak

Suverän mysmat! Köttfärspaj med tacosmak och krämig osttopping är en riktigt hit, tycker vi.

kottfarspaj

Köttfärspaj extra allt.

6 port
Tid: 1 tim

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
2 dl dinkelsikt
125 g smör
3 msk vatten

Fyllning:
700 g köttfärs
2 msk olja
1 påse taco spicemix, 30 g
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl chilisås
150 g fetaost

Topping:
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 dl riven ost
1 ägg
paprikapulver

Till garnering:
svarta oliver

1. Blanda degen i matberedare. Kavla ut degen och klä en pajform, 26 cm i diam. Ställ formen kallt 20 min.
2. Förgrädda pajskalet i 225° 10 min.
3. Stek färsen i olja. Blanda i tacokryddan, salt, peppar och chilisås. Låt svalna något. Skär fetan i småbitar och blanda ner i färsen. Fördela det i skalet.
4. Vispa samman mjöl och mjölk i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt det sjuda till en stuvning. Rör ner salt, peppar, ost och ägg. Bred det över färsen. Pudra över paprikapulver. Grädda ca 40 min.
5. Garnera med oliver. Servera pajen med sallad, tomater, gurka, rödlök och tsatsiki.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar


Köp snygga lyktor till myskvällen till förmånligt pris från oss!

 

lyktorna

 

 

 

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(136)
(4)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…