Annons
Annons


Krämig italiensk gryta

Härligt mustig smak får den här grytan med lövbiff, oliver och soltorkade tomater. Dessutom går den fort att laga!

lovbiffsgryta

4 port
Tid: 20 min

500 g lövbiff
250 g färska champinjoner
1 liten gul lök
2 msk smör
salt, peppar
1 vitlöksklyfta
3 dl vatten
2 msk vetemjöl
2 msk kalvfond
2 msk chilisås
2 dl crème fraiche
50 g soltorkade tomater i olja
10 svarta oliver
basilikablad
1. Strimla köttet, skölj och skiva svampen, skala och skiva löken.
2. Stek lök och svamp i smör i en stekpanna. Ta upp och bryn köttet med mer smör. Salta och peppra. Lägg tillbaka svamp och lök och pressa över vitlök.
3. Blanda vatten med mjöl och häll det i stekpannan. Blanda och tillsätt fond, chilisås och crème fraiche. Sjud några min under omrörning. Salta och peppra.
4. Strö över tomater, oliver och basilikablad. Blanda eller servera med pasta och tomatsallad.

Annons

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(95)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…