Annons
Annons

Annons

Krämig kycklinggratäng

Krämigt och läckert med kyckling och bacon!

kyckling i form

Suverän allt-i-ett-rätt!

4 port
Tid: ca 45 min

ca 4 port kokt ris (gärna fullkorn)
2–3 kycklingfiléer eller motsvarande mängd kött från andra kycklingdelar
smör till stekning
1 röd paprika
1 pkt tärnat bacon (ca 140 g knaperstekt, avrunnet på hushållspapper)

Täcke:
1 dl majonnäs
2 ägg delade i gulor och vitor
1 msk vitvinsvinäger
salt, peppar, paprikapulver

Garnering:
hackad persilja

1. Bottna med kokt ris i en smord ugnssäker form.
2. Skiva kycklingen och stek hastigt i het panna med smör. Krydda väl med salt, peppar och paprikapulver. Lägg kyckling och strimlad paprika över riset i formen. Toppa med bacontärningar.
3. Blanda majonnäs, gulor, vinäger och kryddor. Vispa äggvitorna i en torr separat skål till hårt skum och vänd ner i majonnäsröran. Häll  genast över såsen i formen och grädda i 225° ca 15 min. Garnera med hackad persilja.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Bo Ingvar Jönsson

Fler läckra recept med kyckling hittar du om du klickar HÄR »»

LÄS OCKSÅ

(224)
(5)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…