Annons
Annons


Krämig kycklingpasta

Fyll kycklingfiléerna med grillad paprika och servera dem till krämig sås med örter. Festlig mat som går snabbt att laga!

Mums till helgen!

Mums med kyckling!

Pasta med fylld kycklingfilé

4 port
Tid: ca 40 min

500–600 g kycklingfiléer
2–3 msk pesto
ca 75 g röd grillad paprika på burk
olja
salt, peppar
paprikapulver eller grillkrydda
4 port pappardelle eller valfri pasta
ca 2 dl crème fraiche med vitlök/örter
2–3 dl riven parmesanost
ev basilika

1. Skär en ficka längsmed de rumstempererade filéerna. Fyll snitten med pesto och grillad paprika. Fäst ihop med tandpetare.
2. Pensla filéerna med olja och krydda väl med salt, peppar och lite paprikapulver.
3. Lägg filéerna i en smord form och stek i 200° ca 30 min. Kolla med sticka, köttsaften ska vara klar utan rosa inslag.
4. Koka pastan. Blanda crème fraiche med parmesan och rör ner i den nykokta pastan.
5. Lägg genast upp på fat med kycklingskivor över och garnera med basilika. Servera en sallad till.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

LÄS OCKSÅ

(45)
(0)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…