Annons
Annons


Kryddig korvgryta med örter

Lättfixat och supergott. Sätt sting på korvgrytan med chorizo och färska örter!

Locket av för kryddig gryta!

 

Kryddig korvgryta

4 port
Tid: 25 min

500 g falukorv, ev av kyckling (smakar som mild falukorv)
1 chorizokorv
1 gul lök
1/2 purjolök
smör eller olja till stekning
500 g krossade tomater
3–4 dl valfri buljong av fond eller tärning
2 msk tomatpuré
1 röd paprika
ev 2 msk hackade örter, t ex timjan, basilika, oregano
salt, peppar
ev balsamvinäger

Annons

Till servering:
kokt ris
sallad

1. Skiva korven och stek den i smör i en stekpanna, tillsätt hackad lök och purjo som får fräsa med i några min.
2. Tillsätt tomatkross och buljong. Låt det puttra ihop i 5–10 min. Rör ner tomatpuré och paprika i mindre bitar och ev hackade örter. Låt puttra samman i ytterl ett par min. Smaka av med salt, peppar och balsamvinäger för ökad syrlighet.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Köp Leif Mannerströms stekpanna till förmånligt pris från oss!

LÄS OCKSÅ

(18)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…