Annons
Annons


Kryddig korvgryta med örter

Lättfixat och supergott. Sätt sting på korvgrytan med chorizo och färska örter!

Locket av för kryddig gryta!

 

Kryddig korvgryta

4 port
Tid: 25 min

500 g falukorv, ev av kyckling (smakar som mild falukorv)
1 chorizokorv
1 gul lök
1/2 purjolök
smör eller olja till stekning
500 g krossade tomater
3–4 dl valfri buljong av fond eller tärning
2 msk tomatpuré
1 röd paprika
ev 2 msk hackade örter, t ex timjan, basilika, oregano
salt, peppar
ev balsamvinäger

Annons

Till servering:
kokt ris
sallad

1. Skiva korven och stek den i smör i en stekpanna, tillsätt hackad lök och purjo som får fräsa med i några min.
2. Tillsätt tomatkross och buljong. Låt det puttra ihop i 5–10 min. Rör ner tomatpuré och paprika i mindre bitar och ev hackade örter. Låt puttra samman i ytterl ett par min. Smaka av med salt, peppar och balsamvinäger för ökad syrlighet.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

Köp Leif Mannerströms stekpanna till förmånligt pris från oss!

LÄS OCKSÅ

(18)
(1)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…