Annons
Annons

Annons

Kryddig kycklingsoppa

Kycklingsoppa är en riktigt favorit! Extra god blir den med curry, lime och kokosmjölk.

Heta smaker.

Heta smaker!

 

Kryddig kycklingsoppa

4 port
Tid: 20 min

1/2 finhackad röd chilifrukt
1 msk riven färsk ingefära
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk röd currypasta
1 msk olja
300 g strimlad kycklingfilé
2 strimlade röda paprikor
1 lime, saft och rivet skal
4 dl kokosmjölk
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
1/2 tsk salt
1 pkt äggnudlar, 250 g
färsk koriander eller thaibasilika

1. Fräs chili, ingefära, vitlök och currypasta i olja i en kastrull tillsammans med kycklingen.
2. Blanda ner paprikan och låt den fräsa med. Tillsätt lime, kokosmjölk, vatten, buljongtärningar och salt. Koka upp och sjud några min.
3. Koka nudlarna enl anvisn på förpackn.
4. Strö koriander över soppan och servera med nudlarna separat som var och en lägger ner i sin skål.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Fler tips till soppmiddagen!

Klicka på produkterna för mer info.

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Allas redaktion och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Metapic.

LÄS OCKSÅ

(44)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…