Annons
Annons


Kryddig ugnskyckling

Kryddstark korv ger bra smak åt den här kycklingrätten!

kyckling och korv

Kyckling i ugn.

4 port
Tid: ca 50 min

1 hel kyckling (ca 1,2 kg)
2 msk olja
1–2 tsk paprikapulver
salt, peppar
2–3 msk färskhackad timjan
2 kryddade korvar à 100 g
ca 1 dl blandade oliver
1/2 citron, rivet skal och saft
12–13 körsbärstomater

Annons

1.  Dela kycklingen i minst 8 bitar. Blanda olja med paprikapulver och pensla köttbitarna runtom. Lägg dem i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Strö över timjan. Stek i 200°, ca 20 min.
2.  Skär korvarna i tjocka skivor. Fördela korv, oliver, citronsaft/-skal och tomater i formen. Stek i ytterligare 15–20 min tills kycklingen är klar.
3.  Servera med kokt/stekt potatis eller ris och en sallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Läs också: Fler läckra recept med kyckling!

LÄS OCKSÅ

(43)
(3)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…