Annons

Annons

Annons

Kultur för kvinnors hälsa

Under måndagens fullsatta Höstseminarium gick startskottet för Kulturpaletten, ett projekt med kulturaktiviteter på vårdcentraler i Storstockholm med syfte att förbättra hälsan för utmattade kvinnor.

Studier visar att kulturhälsa kan stimulera kreativitet, öka känslan av sammanhang och till och med stimulera känslor och beteenden som gör att livet blir lättare att leva. När vi känner att vi tillhör ett sammanhang blir vi mer trygga och mår i allmänhet bättre!

Unikt samarbete
”Kulturpalett för kvinnors hälsa – kreativa aktiviteter på vårdcentraler” är ett nytt och unikt samarbete mellan forskare och kulturarbetare med syfte att sprida förbättrad hälsa och öka känslan av meningsfullhet hos kvinnor med utmattning. Projektet vänder sig även till de som befinner sig i utanförskap, som är del- eller heltidssjukskrivna, och/eller som av olika anledningar inte har energi att leva ett liv som de önskar.

Kulturpaletten är ett samarbete mellan Svenska PostkodLotteriet, 1,6 & 2,6 miljonerklubben och Uppsala Universitet. Projektledare är med dr & kulturhälsoforskare Eva Bojner Horwitz.

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons
Senaste från allas