Annons
Annons

Annons

Kyckling i balsamicosås

Med en skvätt balsamvinäger blir såsen härligt len och fyllig. Kalasgott som går fort att laga!

Kyckling i ljuvlig sås.

Kyckling i ljuvlig sås.

 

Gryta med balsamicosås och örter

4 port
Tid: ca 25 min

500 g kycklingfiléer
1 hackad vitlöksklyfta
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 tsk timjan
1/2 tsk rosmarin
70 g färsk spenat
100 g cocktailtomater

Sås:
1 dl sky
2 dl vatten
2 msk kalvfond
1 msk crema di balsamico eller balsamvinäger
2 msk vetemjöl
2 dl grädde
1/2 tsk salt
2 krm peppar

1. Stek filéerna med vitlöken i smör i en stekpanna. Salta och peppra och strö över örtkryddor. Häll i 1–2 dl vatten och låt filéerna sjuda ca 8 min så att de blir genomstekta.
2. Lägg över filéerna i en traktörpanna. Sila skyn och häll den i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till såsen. Koka upp under omrörning och sjud såsen 5 min. Smaka av med salt och peppar.
3. Häll spenat och sås över kycklingen, koka upp. Strö över delade tomater och servera med kokt eller ugnsstekt potatis och morötter.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Köp Leif Mannerströms gourmetstekpanna till förmånligt pris från oss!

 

stekpanna

LÄS OCKSÅ

(130)
(8)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…