Annons
Annons


Kyckling med krämigt bacontäcke

Kalasgott! Kyckling i härligt krämig sås med mycket smak från bacon och rostad paprika.

Krämigt med mycket smak!

Kyckling med bacon

4 port
Tid: ca 35 min

600 g kycklingfilé
smör till stekning
salt, peppar
140 g tärnat bacon
2 vitlöksklyftor
1–2 rostad röd paprika på burk
1 burk smaksatt crème fraiche
1–2 dl riven ost

Annons

1. Dela filéerna på längden och bryn dem i smör runtom. Krydda väl med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
2. Stek bacontärningarna i sitt eget fett, tillsätt fint riven vitlök och grovt strimlad paprika.

Gilla Allas.se på Facebook

Rör ihop crème fraiche med riven ost och baconfräs. Smaka av med kryddor. Häll detta över filéerna.
3. Gratinera i 225° ca 20 min eller tills kycklingen är genomstekt. Skär ett snitt, om köttsaften är klar är den färdigstekt. Servera med en sallad.

Köp snygga ugnsformar till specialpris från oss!

LÄS OCKSÅ

(57)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…