Annons

Annons

Kyckling med pizzatäcke

Ta det bästa från pizzan och lägg i gratängen! Toppa kycklingen med örtkryddad tomatsås och ost.

Kyckling med läcker topping.

Kyckling med läcker topping.

 

Kycklinglåda med ost och tomat

ca 4 port
Tid: 35 min

ca 600 g kyckling, bröst- eller lårfilé
valfri grillkrydda
smör till stekning
ca 100 g riven ost
3–5 körsbärstomater

Tomatsås:
1 gul lök
1 fint riven vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1/2 dl ketchup
1 burk krossade tomater, ca 400 g
salt, peppar
1/2 tsk timjan
1/2 tsk oregano

1. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Krydda med grillkrydda eller salt och peppar. Bryn dem runtom och lägg i en smord eldfast form.
2. Hacka löken, fräs löken mjuk, tillsätt fint riven vitlök, tomatpuré, ketchup och krossade tomater. Krydda med salt, peppar och örtkryddor. Låt såsen koka ihop ett par min.
3. Häll såsen över kycklingen, toppa med riven ost och några delade tomater. Gratinera i 225 grader ca 15 min. Servera med kokt pasta eller ris och en grönsallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

 

Tips på fina gratängformar!

Klicka på produkterna för mer info.

 

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Allas redaktion och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Metapic.

LÄS OCKSÅ

(481)
(7)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…