Annons
Annons


Kycklingbiffar med kantarellsås

Inspirerade av klassiska wallenbergare är de här godingarna av kycklingfärs. Servera med gräddig kantarellsås - mums!

Lyxigt helggott!

Riktig helglyx!

 

Kycklingfärsbiffar med svamp

4 port
Tid: 30 min

500 g kycklingfärs
1 tsk salt
2 krm mald vitpeppar
2 äggulor
1 dl vispgrädde
2 msk smör

Svampsås:
150 g färska eller djupfrysta kantareller
1 msk smör
3 dl sky
2 msk köttfond
1 dl grädde
2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Annons

1. Blanda färsen som ska vara kall med salt, peppar och äggulor som noggrant rörs in i smeten. Blanda i grädden lite i taget, smeten ska bli en aning seg, men rör inte för länge!
2. Forma 8 biffar. Stek biffarna i smör på medelstark värme tills de är genomstekta. Skölj ur stekpannan och ta tillvara skyn mellan stekomgångarna.
3. Ansa färsk svamp. Stek kantarellerna i smör. Häll alla ingredienser till såsen, utom svamp, i en kastrull och koka upp under omrörning. Sjud såsen 5 min. Blanda ner kantarellerna i såsen. Häll såsen över biffarna.
4. Servera med kokt potatis, rårörda lingon och gröna bönor.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Fler goda recept:

Baconbiffar med ostfyllning

Biff à la Lindström

LÄS OCKSÅ

(8)
(1)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…