Annons
Annons


Kycklinggott!

Snabblagat till helgen! Baconströssel sätter extra piff på den här kycklingrätten.

Mustigt och gott med bacon.

Mustigt och gott med bacon.

 

Persiljekyckling med bacon

4 port
Tid: 35 min

 500 g kycklingfilé
smör till stekning
salt, peppar
3 dl valfri kokbar grädde
1 msk kalvfond
ca 1 dl torrt vitt vin
ev ljus snabbredning
1 knippe hackad persilja
150 g tärnat bacon

Annons

Till servering:
4 port kokt ris

1. Putsa kycklingfiléerna och dela dem i tre delar, om de är stora. Bryn dem runtom i smör ett par min, salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnssäker form.
2. Koka ihop grädde, fond och vin till en lagom tjock sås. Red med snabbredning om såsen känns tunn. Vänd ner hälften av persiljan och häll såsen över kycklingen.
3. Ugnsstek i 225° ca 20 min. Kolla med sticka att köttsaften är klar. Vid servering: Strö över knaperstekt bacon blandat med resten av persiljan. Servera med ris.
Tips! Lägg riset på botten av formen, lägg på kyckling och häll över såsen. Allt i en form!

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

 

Fler goda recept:

Kycklinggratäng med bacon

Kycklingsoppa med bacon

LÄS OCKSÅ

(113)
(2)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…