Annons
Annons


Kycklinggratäng med bacon

Krämigt och gott med mustig smak av bacon.

kyckling och bacon

ca 4 port
Tid: ca 35 min

1 grillad kyckling
4 port kokt ris
3 dl valfri kokbar grädde
1/2 dl ketchup
1–2 msk kalvfond
ljus snabbredning
1/2 dl hackade färska kryddor (persilja, oregano, basilika)
salt, peppar
5–8 körsbärstomater
1 röd paprika
1 pkt bacon, 140 g

Annons

1. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Lägg det kokta riset i en smord ugnsform. Fördela kycklingbitarna jämnt över.
2. Blanda grädde, ketchup och fond i en kastrull och låt det puttra i 5–10 min. Red av till önskad konsistens. Rör ner örtkryddor, smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen och sätt in i 225° ca 10 min.
3. Skär tomater och paprikan i mindre bitar. Knaperstek bacon. Ta ut formen lägg på tomater och paprika och toppa med bacon och gratinera ytterl 10–15 min. Servera med en sallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Tips på fina gratängfomar

Klicka på formarna för att få ytterligare info om dem.

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Allas redaktion och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Metapic

LÄS OCKSÅ

(1.81k)
(49)

Annons

  • Karin Ekberg

    En jättegod gratäng som jag garanterat kommer att tillaga flera gånger.


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…