Annons
Annons


Kycklinggryta med chorizo

Snabblagat med sting! Extra kryddig och god blir kycklinggrytan med slantar av chorizokorv.

Mustigt och gott!

Mustiga smaker!

Kryddig kycklinggryta

8 port
Tid: 30 min

1 kg kycklinglårfilé
250 g chorizokorv
1 gul lök
2 msk smör till stekning
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk hackad färsk oregano eller 1 tsk torkad
4 dl vatten
1 msk soja
2 msk kalvfond
1 tsk sambal oelek
2 dl grädde
2 msk vetemjöl
400 g majskorn
färsk oregano

1. Skär kycklingen i mindre bitar, korvarna i slantar och löken i klyftor.
2. Bryn kycklingbitarna i smör i en stekpanna. Salta och peppra och strö över oregano. Lägg över dem i en gryta.
3. Stek korv och lök och lägg över dem i grytan. Tillsätt vatten, soja, fond och sambal oelek. Sjud i ca 10 min.
4. Blanda grädde och mjöl och rör ner i grytan. Sjud i ytterl 5 min. Blanda ner majs och låt allt bli varmt.
5. Strö över oregano och servera med kokt ris och brytbröd.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Köp en snygg gjutjärnsgryta från oss till specialpris!

gryta

 

 

LÄS OCKSÅ

(66)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…