Annons
Annons


Kycklinggryta med tomat och avokado

Receptet på succé! Stoppa kycklingen i smakrik gryta, toppa med avokado och servera med ugnsstekta primörer.

Så gott med avokado på toppen!

 

Kyckling med tomater, citron och avokado

4 port
Tid: 45 min

4 kycklingfiléer, 500 g
1 msk soja
1 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
3 dl köttbuljong (fond + vatten)
1 msk pressad citronsaft
1 dl grädde eller crème fraiche
1 dl mjölk + 2 msk vetemjöl
10 soltorkade tomater
100 g körsbärstomater
1 dl färska basilikablad

Annons

Garnering:
färsk basilika
100 g avokado i bitar

1. Skär kycklingfiléerna i strimlor, blanda dem med soja.
2. Stek bitarna i omgångar i en stekpanna. Pressa över vitlök, salta och peppra, lägg dem på en tallrik.
3. Häll sky, citron och grädde i en gryta. Koka upp. Blanda mjölk och mjöl, rör ner det i såsen. Koka upp och lägg ner köttet, sjud grytan 5 min.
4. Strimla soltorkade tomater, blanda ner dem, delade färska tomater och hackad basilika i grytan. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.
5. Strö gärna basilikablad och avokadobitar över grytan. Servera med ugnsstekt färskpotatis och morötter samt sparris med rostade pinjenötter och sallad.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp Leif Mannerströms gourmetstekpanna till specialpris från oss!

LÄS OCKSÅ

(38)
(3)


Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…