Annons

Annons

Ljuvlig kycklinggryta!

Härligt smakrik blir kycklinggrytan med curry. Servera med späda primörer!

Kyckling & lax ala 21/22

Kyckling i smakrik sås.

 

Kycklinggryta med curry

4 port
Tid: 30 min

600 g kycklinglårfilé
2 tsk soja
250 g schalottenlökar
1 msk curry
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
1 dl vitt vin
1/2 dl äppeljuice (ej koncentrat)
2 dl grädde
1 dl vatten
2 msk vetemjöl
2 tsk pressad citronsaft
2 msk färsk oregano eller timjan

Till servering:
röd vinbärsgelé

1. Dela fileérna och blanda dem med soja. Skala lökarna hela.
2. Bryn kyckling och lök med curry i omgångar i en stekpanna och lägg över dem i en gryta. Salta och peppra.
3. Häll över vin, juice och grädde och koka upp. Sjud grytan 10 min under lock. Blanda vatten och mjöl och rör ner det i grytan. Sjud ytterligare 5 min. Tillsätt citronsaft och örter. Blanda.
4. Servera grytan med kokt färskpotatis, sockerärter, rädisor, sallad och gelé.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar
Fler goda recept:

Fylld kyckling med primörer

Vårgryta med kyckling

LÄS OCKSÅ

(74)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…