Annons
Annons


Kycklingpaj med bacon

kycklingpaj med bacon

Bacon på toppen ger det lilla extra åt kycklingpajen!

4 port
Tid: ca 1 tim och 30 min

Botten:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten

Fyllning:
2 paprikor i olika färger
3 kycklinglårfiléer eller 2 kycklingbröstfiléer
1–2 pressade vitlöksklyftor
smör till stekning
salt, peppar
2 msk hackad timjan
2 dl riven ost

Annons

Äggstanning:
3 ägg
2 dl valfri kokbar grädde
salt, peppar

Garnering:
1 pkt bacon
delade körsbärstomater
färsk oregano

1.  Arbeta snabbt ihop degen i en matberedare (eller för hand). Kavla ut den lätt, anpassad till en pajform, ca 26 cm i diam, och lägg i. Nagga och låt stå i kyl ca 30 min. Förgrädda i 200°, 10–15 min.
2.  Dela paprikor och kyckling i mindre bitar. Stek bitarna samt vitlök i smör några min. Krydda med salt, peppar och hackad timjan. Låt svalna något och lägg allt samt riven ost i formen.
3.  Vispa ihop äggstanningen, salta, peppra och häll den över fyllningen. Grädda i 200° ca 35 min. Strö över knaperstekt bacon och lägg på tomaterna samt oregano. Servera med en sallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra recept på pajer hittar du om du klickar HÄR.

Fler läckra recept med kyckling hittar du om du klickar HÄR »»

 

 

LÄS OCKSÅ

(4)
(24)

Annons

  • karin ekberg

    Ser gott ut , ska testa
    mvh Karin i tullinge

  • karin Ekberg

    Kan rekomendera denna paj, lika god varm o kall.
    Mvh Karin i Tullinge.


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…