Annons
Annons


Kycklingpanna med svamp och bacon

Den här kycklinggrytan får härligt mustig smak av bacon.

Gott till helgen!

Gott med kyckling och bacon!

4 port
Tid: 30 min

4 kycklingfiléer, ca 600 g
1 msk soja
1 gul lök
250 g champinjoner
3 msk smör
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
1 vitlöksklyfta
2 dl vatten
2 msk kalvfond
2 dl grädde
2 msk vetemjöl
1 pkt bacon

1. Strimla och blanda kycklingkött med soja. Hacka löken och skiva svampen.
2. Stek kycklingköttet, lök och svamp i omgångar i smör i en stekpanna. Salta och peppra och lägg över det i en gryta. Pressa i vitlök.
3. Häll i vatten, fond och grädde och låt grytan sjuda 5 min.
4. Rör ut vetemjölet i lite kallt vatten och rör ner det i grytan. Låt grytan sjuda ytterl 5 min.
5. Strimla och stek bacon och strö det över grytan. Servera med kokt potatis, matvete eller ris och kokta grönsaker.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Tips på stekpannor!

Klicka på produkterna för mer info.

 

 

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Allas redaktion, och länkas till återförsäljarna genom tjänsten Metapic.

 

 

LÄS OCKSÅ

(551)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…