Annons
Annons


Kycklingpasta med ostsås

Kyckling, pasta och två sorters ost!

kycklingpasta med ostsås

ca 4 port
Tid: ca 30 min

4 port tagliatelle (pasta)
250 g broccoli
ca 500 g kycklingfilé
smör el olja till stekning
salt, vitpeppar, chilikrydda

Ostsås:
2–3 msk smör
ca 2 msk vetemjöl
ca 3 dl mjölk
ca 3 dl riven ost, t ex lagrad herrgård
100 g grönmögelost
ev sallad

Annons

1. Koka pastan enl anvisn på förpackn, när det återstår 2–3 min läggs små broccolibuketter ner. När det kokat klart, häll från vattnet. Ringla lite olja över, skaka om grytan. Lägg på lock och håll det varmt.
2. Sås: smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölet under omrörning. Häll i mjölken, koka upp under omrörning.
3. Dela kycklingfiléerna på längden om de är stora, stek dem ett par min på varje sida. Krydda väl med salt, peppar och chilikrydda.
4. Lägg riven ost i den heta såsen och låt den smälta, såsen får inte koka mer utan bara värmas försiktigt. Smaka av med salt och vitpeppar.
5. Fördela tärnad grönmögelost i pastan, servera ostsåsen och stekt kyckling till, samt gärna sallad.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson

Fler läckra recept med kyckling hittar du om du klickar HÄR »»

 

LÄS OCKSÅ

(37)
(3)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…