Annons
Annons


Kycklingspett med chorizo

Lägg något gott på grillen i helgen! Varva kyckling och chorizo på spett och servera med ugnspotatis toppad med aioli.

Fredagsgott!

Fredagsgott från grillen.

Kycklingspett

4 port
Tid: 30 min

500 g kycklinglårfilé
150 g chorizo

Marinad:
2 msk kinesisk soja
2 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
1 tsk salt

1. Lägg spetten i blöt i kallt vatten. Skär kött och korv i små bitar.
2. Blanda marinaden och lägg ner köttet i den.
3. Trä upp kött- och korvbitar på grillspett.
4. Grilla spetten ca 5 min på en utegrill eller lägg dem på en plåt och grilla dem i 250 grader, ca 10 min till fin färg. Servera spetten med ugnsbakad potatis med aioli (enl recept här intill), oliver och ev sallad på tomat, lök och paprika.

Ugnspotatis med aioli

4 port
45 min

Annons

1 kilo potatis, färskpotatis
1 msk olivolja
1 msk flingsalt
1/2 tsk grovmald peppar
1 1/2 tsk paprikapulver

Snabb aioli:
4 msk majonnäs, t ex Hellmans
3 pressade vitlöksklyftor

1. Skrubba potatisen och lägg den på en plåt. Blanda den med olja och strö över salt, peppar och paprikapulver. Sätt in i 225 grader, ca 35 min.
2. Blanda majonnäs och vitlök till aiolin.
3. Skär av en bit på varje potatis så den kan stå på ett fat. Lägg en klick aioli på varje potatis, som är lite avsvalnad men inte kall. Pudra över paprikapulver.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Fler goda recept:

Kycklingspett med grekisk sallad

Grillad fläskfilé med getostkräm och BBQ-sås

 

LÄS OCKSÅ

(20)
(0)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…