Annons
Annons


Kycklingspett med grekisk sallad

Superfräsch sommarmat! Grillade kycklingspett med lite hetta och så grekisk sallad och kall yoghurtsås till det.

Heta spett och fräsch sallad.

Heta spett och fräsch sallad.

 

Chilispett med grekisk sallad

4 port
Tid: 1 tim + 1 tim marinering

500–600 g kycklingfilé
1/2 röd chilifrukt
2 vitlöksklyftor
1 msk balsamvinäger
2 msk olivolja
salt, peppar

Grekisk sallad:
1 gurka
4 stora tomater
1/2 rödlök
150 g sallads- eller fetaost
olivolja att ringla över

Annons

Kall dill- och citronsås:
1 dl finhackad dill
finrivet skal från 1/2 citron
1 vitlöksklyfta
3 dl turkisk yoghurt
salt, peppar

Till servering:
matvete

1. Skär kycklingfilén i jämnstora bitar och lägg dem i en trång skål. Dela chilin på längden och ta ur kärnhuset, skär fruktköttet i riktigt små bitar.
2. Blanda chili, pressad vitlök, balsamvinäger, olivolja, salt och peppar i en skål. Rör ner marinaden i kycklingen. Marinera i 1 tim, gärna i kyl
3. Skala och skär gurkan i halvmånar. Skär tomaterna i tunna skivor och rödlöken i halva ringar. Blanda gurka, tomat och rödlök i en skål eller på ett uppläggningsfat. Smula över osten och ringla över olivolja. Blanda dill, citronskal, pressad vitlök, turkisk yoghurt, salt och peppar till en sås.
4. Trä kycklingbitarna på fyra grillspett. Grilla spetten över en fin glödbädd. Servera med kokt matvete, den grekiska salladen och dill- och citronsåsen.

Tips! Om du använder grillspett av trä, låt dem ligga i blöt i en halvtimme innan de ska användas.

Av Kristina Eriksson
Foto: Annika Broman

Fler goda recept:

Grillspett med jordnötssås

Supergoda grillspett

LÄS OCKSÅ

(24)
(2)

Annons

Annons

Annons


allasbutik

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…