Annons
Annons


Läcker högrevsburgare

Välkryddad högrev är helgens bästa långkok! Servera den "pulled" i hamburgerbröd med coleslaw och klyftpotatis.

Gott till helgen!

Gott till helgen!

 

Hamburgare med pulled beef

4 port

800 g högrev
2 röda chilifrukter
1 tsk rökigt paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk mald koriander
2 tsk chilipulver
1 tsk grovmald svartpeppar
2 tsk salt
4 msk tomatpuré
2 msk japansk soja
3 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 1/2 dl coca-cola eller öl
ev 1 msk whisky bourbon

Annons

Till servering:
hamburgerbröd
sallad
coleslaw
skivad rödlök
potatisklyftor

1. Finhacka chilin med kärnor och hinnor kvar. Blanda den hackade chilin med kryddor, salt, tomatpuré och soja. Pressa i vitlöksklyftorna.
2. Gnid in köttet med kryddpastan.
3. Lägg köttet i en gryta med tättslutande lock som tål att stå i ugnen. Skala löken och klyfta den, lägg den bredvid köttet och häll över coca-cola och ev whisky. Ställ in i ugnen och stek i 125 grader i 8 tim.
4. Låt köttet svalna lite och dra sedan isär det med två gafflar. Servera köttet i hamburgerbröd med sallad, coleslaw, rödlöksringar och potatisklyftor i ugn eller pommes frites.

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

 

Fler goda recept:

Hamburgare med bacon

Tacokryddad burgare med cole slaw

LÄS OCKSÅ

(7)
(3)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…