Annons
Annons


Läcker pelargon-cheesecake !

Laga en läcker cheesecake med fyllning av pelargonblad!

tarta

Recept

Nedre fyllningen:
300 g hallon och blåbär (halvt tinade) 
spara några till dekoration
500 g philadelphiaost
1 dl socker
1 msk vetemjöl
2,5 tsk vaniljsocker
1 st citron, rivet skal
+ saften av en halv citron
10–12 st strimlade doftpelargonblad
 av citrondoftande sorter till exempel
 Citronella, Frensham Lemon, Mabel Grey eller P. crispum
 Variegatum.

Annons

Övre fyllningen:
5 dl crème fraiche
2 msk socker
2 msk vaniljsocker

Kakbotten:
Blanda cirka 250 g krossade Digestivekex och 100 g smör. Tryck ut i en form
 med avtagbar kant. Grädda mitt i ugnen
 ca 5 min i 200°

Nedre fyllningen:
Kör ingredienserna i en mixer och häll
 dem i formen. Grädda i 200° i nedre 
delen av ugnen i ca 30 min. Låt sedan 
kakan svalna ordentligt.

Övre fyllningen:
Rör ihop ingredienserna ordentligt och
 bred över denna sista fyllning över föregående fyllning. Grädda ytterligare i
 5 min. Låt sedan kakan kallna.
 Dekorera med bär och pelargonblad.

Receptet kommer från Blomsterlandet

LÄS OCKSÅ

(13)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…