Annons
Annons


Läckert med lax!

Pannkaka med salladslök i fyllningen och lax på toppen är en riktig hit.

Perfekt till påsk!

Piffa pannkakan med lax!

Ugnsbakad laxpannkaka

ca 8 port
Tid: ca 45 min

2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 ägg
3/4 tsk salt
nymald peppar
3 strimlade salladslökar

Garnering:
200 g kallrökt lax
dill
1 citron

1. Häll mjölet i en bunke, tillsätt hälften av mjölken och vispa ihop till en slät smet. Vispa i resten av mjölken och äggen och krydda med salt och peppar. Vänd ner strimlad salladslök.
2. Smörj en ugnsfast form, ca 23 cm i diam, och häll i smeten. Grädda i 225° mitt i ugnen i 30 min. Låt svalna och skär i tårtbitar.
3. Lägg upp på fat, garnera med laxrosor, dillvippor och citronklyftor.

Tips!
Finhacka 1/3 av laxen och blanda i smeten tillsammans med salladslöken.

Av Eva Boström
Foto: Pontus Ferneman

Fler goda recept:

Festligt med lax

Gravad lax med senapsslungad potatis

 

LÄS OCKSÅ

(48)
(1)

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…